1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi: 500 gr
Dış Harcı İçin: 400 g ince köftelik bulgur
1 soğan
1 su bardağı irmik
Habertürk
Birçok farklı çeşidi bulunan köfte harcı, genellikle kıyma, soğan, baharatlar ve ekstra malzemelerle hazırlanır
2 su bardağı sıcak su
50 gr tereyağ
1 su bardağı ılık su (ıslatmak için) İç Harcı İçin; 200 gram orta yağlı
Sıcak su kaynar olmasın (üzeri geçinceye kadar) 1 çay bardağı un
İçli köftede ise iç harcı aşağıda tarifteki şekilde harç olarak konur ve kapatılır
864 kişinin defterindeki bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada
Dinlenen köfte harcından parçalar koparıp elinizle şekil verin
Bu aşama, içli Adana usulü olarak bilinen ıspanaklı içli köfte yemeğini bir de bizim tarifimizle deneyin
Sonrasında içine un ve tuz ilave edip yoğurun
Kaynayan suyun içine bir miktar tuz atılıp köfteler kaynayan suyun içine konur
El ıslatılarak yapılan sıkım yuvarlanır sonra avuç Hep Kızartma Olmaz: Haşlama İçli Köfte
Bu arada iç harç hazırlanır
İç harcı koruyabilmek için dış kısmın ince ve dayanıklı olması önemlidir
1 tatlı kaşığı tuz
337 TL
Online food delivery and menu for Bebe İçli Köfte located in Istanbul
2 yemek kaşığı domates salçası
Dış malzemesi; İnce bulguru geniş kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatıp dinlendiriyoruz daha sonra irmiği, unu, tuzu karıştırıp kendisini tutana kadar yoğuruyoruz